Η ΑΥΛΗ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Η ΑΥΛΗ.

 

Ένας μυστηριώδης και σκοτεινός Nosferatu ελέγχει αυτή την πόλη. Ο πρίγκηπας Elodoth, πλέον αποστασιοποιημένος, πίσω από το σεντόνι της νύχτας κινεί τα νήματα. Απομονωμένος, απόμακρος, δυσεύρετος, αλλά όχι αδιάφορος. Ούτως ή άλλως ο Casimir-Louis-Victurnien de Rochechouart de Mortemart, ο Seneschal και ο Σερίφης Άρης είναι πάντα παρόντες για να διαχειριστούν τα καθημερινά ζητήματα της πόλης, ως βοηθοί του πρίγκηπα. Από τη μία ο ευγενής, Γάλλος Ventrue έχει σκοπό την εξέλιξη της πόλης και από την άλλη ένας Gangrel που δε θα ήθελες να γίνεις θήραμα ή να μπεις στο δρόμο του.

 

“Αήττητοι”.

Το Covenant των Invictus έχει περάσει δύσκολες περιόδους τα τελευταία χρόνια. Έφτασε σχεδόν στο σημείο να κυνηγηθεί. Ωστόσω τα πράγματα φαίνονται να αλλάζουν και η εμπιστοσύνη στον πρώτο οίκο να χτίζεται σιγά σιγά από την αρχή. Ο Ορέστης Ρήγας έχει εξαφανιστεί και μαζί του ένα μεγάλο μέρος της δύναμης των Αήττητων. Το Domain του όμως δεν έχει χαθεί, ούτε και η ελπίδα ότι οι απόγονοι του θα ανακτήσουν την εξουσία που χάθηκε. Η επανεμφάνιση ενός αρχαίου ομόαιμου, του Αστέριου Κομνηνού, που κοιμόταν αρκετά χρόνια ήρθε να προστεθεί στα ελπιδοφόρα νέα…

 

Η Ιερή Λόγχη.

Ο λόγος του Θεού επί της γης, δια στόματος Πατέρα Γεώργιου. Και η Αγία Σοφία είναι η καρδιά του Covenant. Δεν αρκεί όμως μόνο αυτή η Εκκλησία. Η Ροτόντα αλλά κυρίως ο Άγιος Δημήτριος είναι κάποιοι από τους ιερούς χώρους που ο Πατέρας θα ήθελε να ελέγχει. Φήμες λένε ότι ο Πατέρας Γεώργιος έχει καιρό να φανεί και κάποιο άλλος Γηραιός έχει ξυπνήσει. Η Ιερή Λόγχη θα έπρεπε να ελέγχει τη χριστιανική αυτή πόλη, πράγμα το οποίο μόνο οι Invictus, μέσω του Ορέστη Ρήγα, καταλάβαιναν και σέβονταν. Η Λόγχη κρατάει ρόλο πνευματικής υποστήριξης όλων τον Ομόαιμων της πόλης, όχι μόνο των Πιστών αλλά και των “χαμένων παιδιών”.

 

Ο κύκλος.

Υπο την πνευματική καθοδήγηση του Ιεροφάντη με το προσονύμιο “Elodoth” οι ακόλουθοι της Crone έχουν αφήσει το στίγμα τους στην Πόλη. Εκεί που με τους παλαιότερους Ιεροφάντη και Πρίγκιπα, Λοχία και Μιχαήλ είχε επιτευχθεί μια άτυπη συμφωνία που είχε περιορίσει τον Κύκλο εκτός πόλης, τα πράγματα έχουν πλέον αλλάξει. Φήμες λένε ότι ο Κύκλος, άδραξε την ευκαιρία και πλέον ελέγχει την πόλη με διάφορους τρόπους. Ωστόσο τα πράγματα αλλάζουν γρήγορα με την έλευση νέων ομόαιμων και την αναζωογόνηση πληγωμένων Covenant.

 

Οι Δράκοι.

Το Τάγμα του Δράκου είναι άρρηκτα συνδεμένο με την ιστορία αυτής της Πόλης. Ο προηγούμενος Kogaion επέστρεψε μετά το θάνατο του Πρίγκιπα Μιχαήλ. Ωστόσο δεν φαίνεται να ασχολείται άμεσα με την καθημερινότητα της πόλης. Το βάρος έχει πέσει στον Λάζαρο Αμελίδη, κάτι που μάλλον δε τον χαροποιεί ιδιαίτερα.

 

Το Κίνημα.

Παρόλο που είναι από τα πιο πρόσφατα Covenant, τα τελευταία χρόνια η δύναμη και η επιρροή του μέσα στην πόλη κάνει την εμφάνιση της. Ο Ιερεμίας Βεργής προσπάθησε για αρκετά χρόνια να αναπτύξει την πόλη και να την κάνει γνωστή σε πανευρωπαϊκό επίπεδο. Ωστόσο η ξαφνική δολοφονία του φάνηκε να καταστρέφει αυτή την προσπάθεια. Μετά το Θάνατο του Πρίγκιπα Μιχαήλ ήταν ο τελευταίος που είχε επαφή με τα μυστικά της πόλης τα τελευταία 200 χρόνια. Ίσως να έχουν χαθεί για πάντα.

 

Βέβαια, δεν ανήκουν όλες και όλοι σε κάποιο Covenant. Κάποιοι χαρακτηρίζουν τους “Ανένταχτους”, παιδιά που έχασαν το δρόμο τους, τυφλούς ταξιδιώτες, ή ακόμη και πιθανά μέλη κάποιου Covenant…

 

Μια πόλη πίσω απ’ την…κουρτίνα

 

Δίπλα στην επιβλητική Αρχαία Ρωμαϊκή αγορά, ανάμεσα σε δεκάδες πολυκατοικίες αυτού του κακόγουστου αρχιτεκτονικού τύπου των 50s βρίσκεται ένα μπαράκι. Ένας χώρος δημοφιλής για τους νέους και αόρατος από την γρήγορη καθημερινότητα των μεγαλύτερων. Εκεί στο υπόγειο, κάθε Κυριακή βράδυ κάποιοι ερασιτέχνες ηθοποιοί δίνουν μία παράξενη, κεκλεισμένων των θυρών παράσταση.

 

Κρυφοκοίταξα πίσω από τις κουρτίνες μία φορά και σου λέω, είναι παράξενα ελκυστικό. Ένας ζωώδης τύπος κυκλοφορεί με το όνομα Κάβειρος. Μοιάζει πάντα σε εγρήγορση και κοντά σε έναν μελαχρινό με μακρύ μαλλί που έχω ακούσει να τον φωνάζουν “Σερίφη”.

 

“Μπορώ να σας βοηθήσω σε κάτι;” ακούστηκε η φωνή ενός κυρίου πίσω μου. Συστήθηκε ως Μάμας Χειμώνας και μου εξήγησε ότι οι συναντήσεις αυτές είναι prive για τα μέλη της θεατρικής ομάδας “Οι Αδέσμευτοι” και προς το παρόν δε δέχονται καινούρια μέλη. Μαζί του ήταν ένας… όχι… μισό λεπτό, μόνος του ήταν. Θα ορκιζόμουν ότι είχε κάποιον μαζί του αλλά το μόνο που θυμάμαι είναι να ξερνάω λίγα λεπτά μετά στην τουαλέτα… “ώρα για σπίτι” σκεφτόμουν.

 

“Θέλω να γίνω μέλος των Αδέσμευτων” έλεγε μία φωνή μέσα μου…