Η κοινωνία των Vampire

Το Ηλύσιο.

Κάποιοι θεωρούν το θεσμό του Ηλυσίου ως την τέταρτη παράδοση.

Είναι το μοναδικό μέρος που όλοι οι ομόαιμοι έχουν αποδεχτεί ως ουδέτερο και το ασφαλέστερο σημείο για να κοινωνικοποιηθεί κάποιος με το είδος του.

Είναι το μόνο μέρος που μπορεί να χαλαρώσει η ψυχή ενός βρικόλακα παρά την παρουσία τόσων άλλων τεράτων. Το μοναδικό μέρος που μπορεί να είναι κάποιος ο εαυτός του.

Είναι το μοναδικό μέρος που πρέπει να προστατευτεί όσο κανένα.

Το RFG Live διαδραματίζεται στα Ηλύσια μπορεί η δράση μέσα σε αυτά να είναι το ζητούμενο αλλά η υπερβολική δράση βλάπτει το παιχνίδι και καταστρέφει την εμπειρία των υπολοίπων παικτών.

Εφόσον οι καταστάσεις για έναν χαρακτήρα τείνουν να ξεφύγουν αυτός ο χαρακτήρας επιβάλλεται ή να ηρεμήσει ή να βγει εκτός του χώρου του Ηλύσιου.

Η εκπαίδευση που έχει λάβει ο χαρακτήρας θεωρεί αδιανόητη πράξη το να ασκηθεί βία εντός του χώρου αυτού οι παραβάτες αντιμετωπίζουν σχεδόν σίγουρο τέλος από την υπόλοιπη κοινωνία.

Εκτός του χώρου αυτού τα πάντα μπορούν να συμβούν.

Η οργάνωση της κοινωνίας

Οι βρικόλακες ως στατικά και αρχαία όντα έχουν μείνει πίσω στην εξέλιξη της κοινωνίας τους. Αυτό προκύπτει από την φεουδαρχική δομή διοίκησης που υπάρχει στην μεγάλη πλειοψηφία των πόλεων στον κόσμο. Πάντα υπάρχουν εξαιρέσεις και διαφοροποιήσεις, ειδικά τα νεότερα χρόνια.

Δεν υπάρχει κεντρική διοίκηση, Οι Βρικόλακες είναι οργανωμένοι σε πόλεις κράτη ή στην καλύτερη των περιπτώσεων σε μικρές επαρχίες κράτη. Τόσο οι δυσκολίες των ταξιδιών μέχρι και πριν 100 χρόνια όσο και η ίδια η ανταγωνιστική τους φύση, τους αποτρέπει από το να οργανώσουν πιο ευρείες κοινωνικές δομές.

Παραδοσιακά κάθε πόλη την διοικεί ένας Πρίγκηπας είτε με απόλυτη εξουσία είτε με διαμοιρασμό αυτής

Άλλες θέσεις μικρής ή μεγάλης εξουσίας που συνήθως υπάρχουν θεσμοθετημένες ή μη  και ανάλογα το μέγεθος της πόλης:

Οικονόμος / Γραμματέας – Seneschal

Αστυνόμος – Sheriff

Υπεύθυνος Ηλύσιου – Keeper of Ellysium

Υπεύθυνος Πληροφοριών – Harpy

Βοηθός Αστυνόμου / Κυνηγόσκυλο – Hound

Αρχαιότερος Φατρίας –  Clan Priscus

Φωνή Παράταξης – Ο εκπρόσωπος κάθε covenant

Status

Το status αντιπροσωπεύει την αναγνώριση του εκάστοτε χαρακτήρα και τον σεβασμό που έχει αποκτήσει από τους γύρω του, σύμφωνα με τα κατορθώματα του και το βάρος της θέσης του. Τόσο στην κοινωνία (City Status), όσο και μέσα στην παράταξη που μπορεί να ανήκει (Covenant Status). Χωρίς τα δύο να συνδέονται άμεσα.

Για λόγους επιβίωσης σε αυτήν την κοινωνική τροφική αλυσίδα επιβάλλεται ένας  χαρακτήρας να έχει ως σκοπό να φανεί χρήσιμος και να δυναμώσει το Status του.