Κώδικας Δεοντολογίας

Το Requiem for Greece (RfG) είναι μια ποικιλόμορφη κοινότητα που υπάρχει μέσα σε ένα ανοιχτό και ασφαλές περιβάλλον χωρίς προκατάληψεις και παρενοχλήσεις. Στόχος μας είναι, η δημουργία ενός υγειούς κλίματος εμπιστοσύνης και ακεραιότητας, στο οποίο θα απολαύσετε τα χρονικά του Σκότους.

Το RfG προώθεί την ευγενή άμιλα και ενθαρρύνει τις ειλικρινείς και πολιτισμένες συνομιλίες που σχετίζονται με την ομάδα μας.

Κώδικας δεοντολογίας

Ο Κώδικας Δεοντολογίας και Συμπεριφοράς ορίζει τη βάση της οργάνωσής και των πεποιθήσεων μας. Είναι ένας τρόπος να αναπτυχθούμε και να ευημερήσουμε ως κοινότητα και η πηξίδα μας σε περιόδους προκλήσεων και δυσκολιών. Οι κατευθυντήριες γραμμές εδώ προορίζονται κυρίως Out of Character σκοπούς (OOC), εκτός αν δηλώνεται ρητά το αντίθετο.
Οι πειθαρχικές εισηγήσεις και οι ενέργειες που γίνονται σε σχέση με τον Κώδικα Δεοντολογίας και Συμπεριφοράς εναντίον μέλους του RfG υπόκεινται στην ομάδα των Story Tellers και παρουσιάζονται στους κεντρικούς ST των πόλεων για πειθαρχικές ενέργειες εάν και όταν είναι απαραίτητο.
Οι παραβιάσεις μπορούν και συμβαίνουν κατά καιρούς δυστυχώς. Μερικές φορές είναι ατυχήματα και άλλες φορές είναι σκόπιμες. Για τις μικρότερης σημασίας πράξεις στον κατάλογο αυτό, μπορεί να γίνει διαμεσολάβηση με το θύμα και τον θύτη.

Σε περίπτωση που υπάρχουν ερωτήσεις σχετικά με αυτό, σας συνιστούμε να αναζητήσετε την ομάδα των αφηγητών για βοήθεια.

#1 Η προσωπική ζωή έρχεται πρώτη
Οι προσωπικές μας ευθύνες έχουν πάντοτε προτεραιότητα σε σχέση με τα θέματα του Requiem for Greece. Καταλαβαίνουμε ότι τα χρονικά μας είναι έργα φαντασίας. Αν η γραμμή αρχίσει ποτέ να θολώνει, πρέπει να είμαστε υπεύθυνα μέλη της κοινότητάς μας, να μιλήσουμε με κάποιο μέλος της ομάδας των Αφηγητών και να κάνουμε μια παύση από το παιχνίδι, όσο χρειαστεί για να επαναφέρουμε τα πράγματα σε σωστή προοπτική.

#2 Να τηρείτε τον Νόμο
Είμαστε ασφαλείς κατά τη διάρκεια όλων των δραστηριοτήτων του RfG. Για λόγους ασφαλείας, ακροβατικά, κατανάλωση πραγματικού αίματος και άλλες δραστηριότητες που οι αφηγητές θεωρούν ότι είναι πιθανό να προκαλέσουν σωματική βλάβη ή παραβιάζουν τοπικούς ή κρατικούς νόμους δεν επιτρέπονται στις εκδηλώσεις μας. Κάθε φυσική επαφή πρέπει να είναι συναινετική. Η κάθε πόλη μπορεί να θεσπίσει ειδικούς περιορισμούς για την τοπική τους κοινότητα.

#3 Βοηθήστε τους συμπαίχτες σας
Όποτε είναι δυνατόν, προσπαθήστε να βρείτε τρόπους για να συμπεριλάβετε άλλους (ειδικά νεότερους παίκτες και χαρακτήρες) στα σχέδια του χαρακτήρα σας. Παζαρέψτε μαζί τους να χρησιμοποιήσουν τις επιρροές του χαρακτήρα τους για να προωθήσουν τους στόχους του χαρακτήρα σας. Ενθαρρύνετε τους να συγκεντρώσουν πληροφορίες για εσάς. Γίνετε μέντορας των νέων αφίξεων.
Δεν υπάρχει κανένας λόγος ένας παλιότερος ή ένας πιο έμπειρος παίκτης να τσιγκλά και να ενοχλεί έναν νέο παίκτη, άπειρο με το LARP ή άσχετο με τη λογική του Vampire ως παιχνίδι. Όλοι θέλουν τον χρόνο τους για να μάθουν και για να αναμιχθούν λίγο ως πολύ με το περιβάλλον. Ακόμα και αν φαίνεται λογικό για τον χαρακτήρα του ενός να σκοτώσει, να εκμεταλλευτεί, να δέσει με αίμα ή γενικά να πειράξει έντονα έναν νέο παίκτη, είναι γενικά καλύτερο να μη το κάνει μέχρι τη στιγμή οπού ο νέος Παίκτης θα έχει μάθει να κινείται μέσα στο χώρο του LARP ή να ελίσσεται με τη λογική του Vampire. 
Όπως συμβαίνει με πολλά πράγματα, υπάρχει μια καμπύλη μάθησης στο LARP. Μείνετε διαθέσιμοι να βοηθήσετε τους νεότερους παίκτες με ερωτήσεις σχετικά με τον κόσμο ή τη μηχανική. Να είστε προσεκτικοί σε δύσκολες καταστάσεις όπως η μάχη, ο θάνατος ή η πολιτική ήττα που μπορεί να είναι δύσκολο για τους νεότερους παίκτες να διαχειριστούν.

#4 Μιλήστε
Ανεξάρτητα από το τι λένε και κάνουν οι άλλοι, έχετε πάντα τον έλεγχο των συναισθημάτων σας και των αντιδράσεων σας. Εάν αισθάνεστε αναστατωμένοι, παρενοχλημένοι ή ότι απειλείστε από πράξεις άλλου συμμετέχοντα, σας ενθαρρύνουμε να τους πείτε ευγενικά να σταματήσουν. Εάν δεν αισθάνεστε άνετα να τους μιλήσετε άμεσα, ζητήστε από έναν αφηγητή να μεσολαβήσει. Αν έχετε ερωτήσεις, ρωτήστε.

#5 Συγκρούσεις προσωπικοτήτων
Ενώ παίζουμε σε ένα σκοτεινό σκηνικό όπου οι χαρακτήρες μας μπορεί να μαχαιρώσουν πισώπλατα ο ένας τον άλλον ή να είναι σκληροί ο ένας προς τον άλλο, αντιμετωπίζουμε πάντα τους συμπαίχτες μας με σεβασμό. Σιγουρευόμαστε μετά από έντονες ή συναισθηματικές σκηνές ότι ο συμπαίχτης μας είναι καλά. 

Αν αισθάνεστε συναισθηματικά φορτισμένοι σε σημείο να εκραγείτε, πάρτε χρόνο για να ηρεμήσετε πριν συνεχίσετε να παίζετε το χαρακτήρα σας. Οι διαφωνίες θα συμβούν, είναι ένα φυσικό περιστατικό και μπορούν να μετατραπούν σε μαθησιακές εμπειρίες. Όταν δύο άτομα δε μπορούν να βλέπει ο ένας τον άλλον, πρέπει απλώς να συμφωνήσουν ότι διαφωνήσουν και να επιλέξουν να μη συνυπάρχουν σε κοινό χώρο, εκτός εάν απαιτείται. Εάν υπάρχουν συγκεκριμένα ζητήματα, απευθυνθείτε στους Αφηγητές.

#6 Μην είστε αγενείς
Το καύχημα OOC (εκτός χαρακτήρα), πολλές φορές μπορεί να είναι διασκεδαστικό, απολαυστικό και αστείο, όταν γίνεται καλοπροαίρετα και με γούστο. Ωστόσο, η κοροϊδία και τα δουλέματα από ένα παίκτη προς άλλο για το πόσο εύκολα 'νίκησες' τον In-Game χαρακτήρα του ή 'απειλές' σχετικά με το πόσο πολύ θα υποφέρει ή πόση ζημιά θα κάνεις στο In-Game χαρακτήρα του ή καυχήματα για το πόσο άρτιος γνώστης είσαι της μηχανικής του παιχνιδιού ή ακόμα και η άσκοπη κριτική που αφορά πράξεις κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού δημιουργεί κλίμα το οποίο μόνο διασκεδαστικό και απολαυστικό δεν είναι για κανένα και σε κάνει αγενή προς την προσπάθεια και την ιδεολογία ενός LARP Community. Μην είσαι αγενής, δεν προάγει κανένα σκοπό της ομάδας. 

#7 Μην απαιτείτε πολύ χρόνο από τους άλλους 
Οι παίκτες δεν είναι υποχρεωμένοι να καταβάλλουν περισσότερη προσπάθεια ή να διαθέσουν περισσότερο χρόνο για το παιχνίδι πλην των ωρών οι οποίες απαιτούνται για την ουσιαστική ροή του παιχνιδιού, π.χ. η παρουσία στο Ηλύσιο και αποστολή Downtimes 

Αν ένας παίκτης επιθυμεί να τρέξει κάποιο Downtime Action ή κάποια Συνάντηση που αφορά τον In-Game χαρακτήρα κάποιου άλλου παίκτη ο οποίος δεν θέλει ή δεν μπορεί πρακτικά να συμμετέχει ουσιαστικά σε αυτό, οφείλουν να βρίσκονται In-Game δικαιολογίες σχετικά με την απουσία του δεύτερου χαρακτήρα ή την αδυναμία του να παρευρεθεί οπουδήποτε τη δεδομένη In-Game στιγμή. Υπάρχουν παίκτες οι οποίοι είτε δεν επιθυμούν να παίζουν Vampire 24/7, είτε ο καθημερινός φόρτος δεν τους επιτρέπει να είναι τόσο ενεργοί όσο άλλοι και αυτό πρέπει να είναι σεβαστό από όλους. 

#8 Ευαίσθητα θέματα
Μερικά θέματα τα οποία μπορεί να μεταφέρουν επιτυχώς την ατμόσφαιρα σε ένα Vampire παιχνίδι, πολλές φορές μπορεί να φέρνουν σε δύσκολη θέση τους παίκτες. Θέματα ή γεγονότα όπως ωμό σεξ, παιδοφιλία, αιμομιξία, παιδεραστία, βασανιστήρια και σχετικά ευαίσθητα θέματα θα πρέπει να έχουν τη συγκατάθεση όλων όσων συμμετέχουν σε ένα scene, προτού παρουσιαστούν σε αυτούς. 


#9 Απουσίες/Καθυστερήσεις 
Αν για κάποιο λόγο δεν είναι δυνατή από κάποιον παίκτη η παρακολούθηση ή η συμμετοχή σε ένα session ή είναι αναπόφευκτη η χρονική καθυστέρησή του είναι κατανοητό. Παρόλα αυτά, κάθε παίκτης οφείλει να ενημερώνει εγκαίρως τους ST σχετικά με την απουσία ή καθυστέρηση, και καλύτερα να το κάνει σημειώνοντας και έναν in-game λόγο αυτής, ώστε να υπάρχει ροή και οργάνωση. Κάθε ST είναι διατεθειμένος να δουλέψει με κάθε παίκτη για να βρει έναν ικανοποιητικό in-game λόγο να δικαιολογήσει την καθυστέρηση ή απουσία του. 

Έχοντας πει το παραπάνω περί απουσίας ενός παίκτη, είναι γενικά αθέμιτη η εκμετάλλευση της απουσίας ενός in-game χαρακτήρα, επειδή απουσιάζει ο παίκτης του. Αν και γενικά η χρόνια απουσία ενός παίκτη (χαρακτήρα) θα δημιουργήσει ένα λειτουργικό κενό το οποίο θα κληθεί να συμπληρωθεί εν καιρό, είναι θεμιτό να υπάρξει ανοχή αν για μία φορά κάποιος παίκτης δεν καταφέρει να συμμετέχει στο παιχνίδι λόγω real-life συνθηκών. 


#10 Μη αποδεκτές συμπεριφορές

Το RfG δεσμεύεται να παρέχει στα μέλη ένα κοινωνικό περιβάλλον απαλλαγμένο από παρενόχληση που δημιουργεί εκφοβιστική, εχθρική ή προσβλητική ατμόσφαιρα σε προσωπικό επίπεδο. Οποιαδήποτε παρενόχληση εκτός χαρακτήρα (out of charachter) απαγορεύεται. Ακολουθεί μια λίστα παραδειγμάτων για συμπεριφορές που δεν υποστηρίζουμε στο RfG και είναι οι λόγοι για ενδεχόμενες πειθαρχικές ενέργειες. 
Αυτή η λίστα αναφέρεται στις διαπροσωπικές σχέσεις των παιχτών εκτός παιχνιδιού (Out of Character). Αυτός ο κατάλογος δεν προορίζεται να είναι πλήρης, αλλά ως βασική οδηγία.

Α. Υβριστική Γλώσσα και η Ταραχοποιές Συμπεριφορές 
Ο χαρακτήρας σας είναι ο χαρακτήρας σας και εσείς είστε εσείς. Διατηρήστε τα ξεχωριστά. Όταν είστε OOC, να δείχνετε σεβασμό στους Αφηγητές, στους παίκτες μας, και σε οποιοδήποτε προσωπικό και χώρο εκδηλώσεων. Όταν είστε In Character, θυμηθείτε το τμήμα που αφορά τις Συγκρούσεις Προσωπικότητας.

B. Επιθετικά και Συκοφαντικά Σχόλια
Δεν επιτρέπουμε την κατακραυγή ατόμων (συμπεριλαμβανομένων των Αφηγητών) στα μέσα επικοινωνίας μας ή σε εκδηλώσεις.

Γ. Παραπληροφόρηση
Δεν ανεχόμαστε την σκόπιμη και κακόβουλη διάδοση ψευδών φημών ή θεωριών συνωμοσίας σχετικά με το RfG ή τους εθελοντές του. Αυτό δεν περιλαμβάνει τυχαία λάθη, αλλά αφορά εκείνους που προσπαθούν σκόπιμα να διαδώσουν επιβλαβείς ή κακόβουλες φήμες για το Rfg, τους εθελοντές του και τα μέλη της κοινότητας του.

Δ. Aπαιτήσεις και απειλές
Σας ενθαρρύνουμε να μοιραστείτε τα σχόλια, τις προτάσεις και τα αιτήματα σας, αλλά περιμένουμε από όλα τα μέλη της κοινότητάς μας να απέχουν από την προσφυγή σε απαιτήσεις ή απειλές. Πιστεύουμε ότι οι απαιτήσεις και οι απειλές δεν είναι εποικοδομητικές. Απειλές για χρήση βίας, ειδικότερα, είναι κάτι που παίρνουμε πολύ σοβαρά και δεν ανεχόμαστε στην κοινότητά μας.

Ε. Eκφράσεις μίσους
Προσβλητικά ή κακεντρεχή σχόλια ή δηλώσεις που προωθούν τη βία ή τη μισαλλοδοξία απέναντι σε άλλους εξαιτίας της φυλής, του φύλου ή της έκφρασης του φύλου, της θρησκείας, της ηλικίας, της εθνικής καταγωγής, του σεξουαλικού προσανατολισμού, τυχόν αναπειρία, τον τρόπο ζωής ή άλλους προσωπικούς παράγοντες. Τέτοιες εκφράσεις δημιουργούν ένα περιβάλλον που δεν ωφελεί τα μέλη μας.

ΣΤ. Θολά όρια ανάμεσα στο In Game & Out of Game
Tα Live Sessions του Rfg είναι συμπεριλαμβάνουν περιπτώσεις παιχνιδιού ρόλων όπου τα μέλη απεικονίζουν χαρακτήρες που ανήκουν σε έναν σκοτεινό και πλασματικό κόσμο. Οι παίκτες συχνά συναντούν καταστάσεις στις οποίες οι χαρακτήρες είναι υβριστικοί σε άλλους χαρακτήρες. Είναι αποδεκτό οι χαρακτήρες να είναι προσβλητικοί σε άλλους χαρακτήρες, αλλά όχι κάποιος παίχτης να προσβάλει κάποιον άλλον παίχτη.

Ζ. Δημόσια κατακραυγή
Εδώ αναφερόμαστε στη στοχοποίηση κάποιου δημόσια ως αντικείμενο κατηγορίας, γελοιοποίησης και / ή εκφοβισμού. Ενώ μια κάποια αντιπαλότητα και ανταγωνισμός είναι οκ για κάθε κοινότητα παιχνιδιών, η δημόσια κατακραυγή συνήθως φτάνει γρήγορα σε ένα σημείο όπου το άτομο αισθάνεται ότι παρενοχλείται. Επίσης, δεν θεωρούμε ότι κάτι τέτοιο είναι στο πνεύμα της κοινότητάς μας. Αν πιστεύετε πραγματικά ότι κάποιος έχει παραβιάσει τους κανόνες της κοινότητας μας, αρχίστε με μια συζήτηση με τους τοπικούς Storytellers.

Η. Σεξουαλική παρενόχληση / προσβολή
Η σεξουαλική παρενόχληση περιλαμβάνει όλες τις ανεπιθύμητες συμπεριφορές σεξουαλικού χαρακτήρα. Επιπλέον, η φυσική επαφή μεταξύ των παικτών περιορίζεται συγκεκριμένα σε συναινετική επαφή, πράγμα που σημαίνει ότι και τα δύο μέρη πρέπει να είναι πρόθυμοι συμμετέχοντες στην επαφή. Οι παίκτες πρέπει πάντα να είναι σίγουροι ότι άλλοι συμμετέχοντες είναι πρόθυμοι πριν από την εμπλοκή τους σε σωματική επαφή.

Θ. Συγκρούσεις
Οποιαδήποτε ενέργεια έχει σκοπό να προκαλέσει σύγκρουση, να σοκάρει άλλους ή να προκαλέσει μια ισχυρή αρνητική ή συναισθηματική αντίδραση δεν είναι οκ. Είναι εντάξει και πολύ φυσιολογικό να διαφωνείτε με τους άλλους και να το συζητάτε, αλλά η δημιουργία συγκρούσεων δεν είναι ποτέ αποδεκτή.