Νέα Ηρακλείου Μάρτης 18

Σφαγή και απαγωγή στις Αρχάνες.

Πυροβολισμοί ακούστηκαν την πρώτη του μηνός αργά το βράδυ στις Άνω Αρχάνες. Μετά από κλήση των πολιτών η αστυνομία βρήκε την ακέφαλη σορό του 45 χρόνου Μιχάλη Μ. ιδιοκτήτη καφενείου της περιοχής, στο σπίτι του. Η νεκροψία δείχνει πως ο άτυχος 45 χρόνος βασανίστηκε βάναυσα πριν οι δράστες του κόψουν το κεφάλι με ένα πριονωτό μαχαίρι. Επιπλέον, επίθεση δέχτηκε το σπίτι γνωστής οικογένειας του χωριού. Οι δράστες, αφού πυροβόλησαν με αυτόματα όπλα την είσοδο του σπιτιού, απήγαγαν την Έλη Δημητράκη ετών 18.

Το κίνητρο της απαγωγής μοιάζει ακόμη άγνωστο, αλλά η αστυνομία δήλωσε πως ακολουθεί κάποια στοιχεία και είναι θέμα χρόνου να βρει τους δράστες. Αυτόπτες μάρτυρες αναφέρουν ως δράστες 4 άνδρες ντυμένους με δερμάτινα ρούχα, οι οποίοι επέβαιναν σε δύο μηχανές τύπου chopper και ένα μαύρο τζιπ. Επιπλέον τα δύο περιστατικά φαίνεται να συνδέονται καθώς οι ύποπτοι εθεάθησαν έξω από τα δύο σπίτια. Η μία μηχανή και το τζιπ με αμερικάνικες και Λασιθιώτικες πινακίδες αντίστοιχα, βρέθηκαν από την αστυνομία και εξετάζονται για στοιχεία. Η οικογένεια οι φίλοι της Έλης και ολόκληρο το χωριό προσεύχονται για την εύρεσή της, και παρακαλούν όποιον έχει οποιαδήποτε πληροφορία να επικοινωνήσει με την αστυνομία. (Δίνεται φωτογραφία της Έλης). Γράφει η Μυρτώ Β.

Κάηκε και φέτος ο καρνάβαλος.

Μέ πολυ κέφι μουσικές μασκαρέματα κάηκε και φέτος ο βασιλιάς καρνάβαλος στο Ρέθυμνο το τελευταίο σαββατοκύριακο της αποκριάς.
Όλη η πόλη έλαβε μέρος στις εκδηλώσεις με φανταχτερές στολές παρελάσεις με άρματα που σχολίαζαν την επικαιρότητα καθώς και ιδιαίτερα happening από ομάδες με performers κατάποση σπαθιών κόλπα με ακροβατικά κ.α.

Αθέμιτος Ανταγωνισμός.

Υπόθεση h&n Τα λιγοστά τους κερδη, προσπαθεί να αρπάξει με πλάγιες και αθέμιτες μεθόδους η εταιρία h&n όπως διατείνονται νομικοί εκπρόσωποι αντίπαλης εταιρίας. Διαδικασίες νομικής φύσεως κινούνται για να διαπιστωθεί αν χρησιμοποιηθηκαν επιθετικές στρατηγικές και μέθοδοι αθέμιτου ανταγωνισμού στην κίνηση της εταιρίας να παράσχει δωρεάν τις υπηρεσίες της. Τα συνδικάτα εργαζομένων του κλάδου αντιδρούν, παράλληλα, φοβούμενοι μείωση μισθών και απολύσεις από τα μειωμένα κέρδη των εταιριών. Τα δικαστήρια έχουν το λόγο από εδώ και πέρα ώστε να διαλευκανθεί η υπόθεση.

Τραγικό τέλος.

Αυτοκτονία πελάτη νυχτερινού καταστήματος στην περιοχή της Αμμουδάρας. Για άγνωστες μέχρι στιγμής αιτίες νεαρός άνδρας αυτοκτόνησε μπροστά στα έκπληκτα μάτια των σοκαρισμένων θαμώνων του καταστήματος. Ερευνώνται οι επαφές του το τελευταίο διάστημα όπως και το τηλεφωνικό ιστορικό του σε αναζήτηση των στοιχείων εάν υπάρχουν.

Ο δίσκος.

Προχωράει η αποκρυπτογράφηση του δίσκου της Φαιστού. Νέο αίμα έχει προστεθεί στην ερευνητική ομάδα του ιστορικού μουσείου Ηρακλείου και μαζί της ευελπιστεί να φέρει την επόμενη μεγάλη αποκάλυψη για την ιστορία του μινωικού πολιτισμού.