Νέα Ηρακλείου Φλεβάρης 18

Σπάνια συλλογή του Johnie.

Πράγματα από τη προσωπική περιουσία του σπουδαίου rock-star Johnie Favourite ανέβηκαν σε σάιτ ηλεκτρονικών πλειστηριασμών. Οι λίγοι τυχεροί απέκτησαν προσωπικά πράγματα του παγκόσμιου φαινομένου της ροκ μουσικής όπως προσωπεία, μουσικά όργανα, αυτόγραφα και ανέκδοτες φωτογραφίες του σταρ! Εικάζεται ότι ήταν πράγματα από την οικία του στην Κρήτη όπου και άδειασε πρόσφατα τόσο ο Manager όσο και ο ίδιος ο Johnie Favorite δεν έχουν προβεί σε κάποια δήλωση επί του θέματος.

 

Εμπόδια στην Τουριστική Ανάπτυξη.

Φρένο έβαλε η πολεοδομία σε ανέγερση μεγάλου ξενοδοχειακού συγκροτήματος στα νότια του νομού. Βρέθηκαν παρανομίες σχετικά με τον συντελεστή δόμησης όπως και με το μέγιστο ύψος του κτηρίου. Σε απολογία έχουν κληθεί η αρχιτεκτονική εταιρία που έχει αναλάβει το έργο όπως επίσης και ο υπάλληλος που είχε πρωτογενώς δώσει την άδεια να ξεκινήσουν οι εργασίες.
Ενώ μετά από καταγγελίες βρέθηκαν και αρχαία ευρήματα στο εργοτάξιο, η αστυνομία απέκλεισε τον χώρο μέχρι οι αρχαιολογική υπηρεσία να αποφανθεί περαιτέρω.

Ψάχνετε κάτι ?

Πρώτος ο Σκωτσέζικος οίκος H&Ν στο Ηράκλειο! ύστερα από 1 μήνα σκληρής δουλειάς, Ο οίκος Η&Ν ξεπέρασε όλες τις άλλες αντίστοιχες εταιρίες στην περιοχή του Ηρακλείου, αποδεικνύοντας έτσι το προφανές υψηλό επίπεδο της δουλειάς που γίνεται σε αυτόν.

Βαμπιρομανία!

Νωρίς άνοιξε το τριώδιο στο Ηράκλειο όπως φαίνεται και στο facebook, καθώς οι εικόνες προφίλ πολλών νεαρών μετατράπηκαν σε εικόνες από ταινίες τρόμου. Συγκεκριμένα, υπάρχει η τάση να ανεβάζουν επεξεργασμένες εικόνες που τους απεικονίζουν με τρομακτικά μάτια και μεγάλα δόντια βαμπίρ να ορμάνε προς τα θύματά τους.

 

Ωδη από την Φαιστό

Λύθηκε το μυστήριο για τον Δίσκο της Φαιστού – 110 χρόνια προσπαθούσαν οι επιστήμονες.

Η α’ πλευρά του δίσκου μιλάει για την έγκυο θεότητα που λάμπει και η β΄ πλευρά έχει μια πρόταση σε δυο στίχους, με μινωική παρήχηση, που αναφέρεται στη θεότητα που δύει. Η δύση της Αστάρτης/Αφροδίτης/Αφαίας. Με τη δική σας βοήθεια θα ήθελα μια μέρα στο μέλλον να μεταφράσουμε αυτούς τους στίχους για τη θεότητα του έρωτα, να ξέρουμε πιο πολλά». Με αυτά τα λόγια ο γλωσσολόγος δρ. Γκάρεθ Όουενς, ειδικός σε θέματα μινωικής γραφής, έκλεισε την ενδιαφέρουσα ομιλία του με τίτλο «Η Φωνή του Δίσκου της Φαιστού» που έδωσε σήμερα στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών (ΕΙΕ), μια διοργάνωση του Εθνικού Κέντρου Τεκμηρίωσης (ΕΚΤ) σε συνεργασία με το ΤΕΙ Κρήτης.

Ο ίδιος δεν παρέλειψε επίσης να πει ότι «χωρίς τους καλούς φίλους και συναδέλφους δεν θα είχαμε φτάσει στην ανάγνωση, που πιστεύω ότι είναι η καλύτερη δυνατή που υπάρχει τα τελευταία 110 χρόνια ή τους τελευταίους 37 αιώνες που κάποιος ή κάποια διάβασε τον Δίσκο στην Κρήτη ίσως για τελευταία φορά, 500 χρόνια πριν τον Τρωικό Πόλεμο» συμπληρώνοντας: «Φυσικά έχω κάνει λάθη. Παίρνω όλη την ευθύνη πάνω μου. Αλλά έχουμε κάνει και μια προσπάθεια. Δεν υπάρχει κάποιος που δεν έχει κάνει λάθη, απλώς υπάρχει κάποιος που δεν έχει κάνει την προσπάθεια. Απόψε θα ήθελα να μοιραστώ αυτή την προσπάθεια μαζί σας με την ελπίδα ότι θα κάνουμε βελτιώσεις και διορθώσεις μαζί. Με την ανάγνωσή μας πιστεύουμε πλέον ότι μπορούμε να διαβάζουμε το 99% από τον Δίσκο της Φαιστού με τις φωνητικές αξίες της μυκηναϊκής Γραμμικής γραφής Β. Έχουμε συνολικά 242 σημεία γραφής, δηλαδή συλλαβογράμματα, με 45 διαφορετικά σημεία. Ήρθε η ώρα να κάνουμε το επόμενο βήμα στην κατανόηση»

 

Δράκος ή Ψυχικά άρρωστος ?

Νεαρός συνελήφθη επάνω στην προσπάθεια του να επιτεθεί σεξουαλικά σε πρώην σύντροφο του,  η νεαρή διεσώθη από διερχόμενο ταξιτζή μάρτυρα της επίθεσης. Η σύλληψη του δράστη ήταν άμεση καθώς κλειδαμπαρώθηκε στο διαμέρισμα που είχε νοικιάσει απέναντι ακριβώς από την πολυκατοικία του θύματος και πρώην συντρόφου του ενώ φαίνεται να την παρακολουθούσε αρκετό καιρό.

Άγνωστοι παραμένουν μέχρι τώρα οι λόγοι που τον οδήγησαν σε αυτήν την πράξη ενώ κρίθηκε λόγω έλλειψης διαύγειας πρέπει να νοσηλευθεί φρουρούμενος στην ψυχιατρική κλινική του ΠΑΓΝΗ.