Νέα Θεσσαλονίκης Νοεμβρίου – Δεκεμβρίου 17

Νέα Θεσσαλονίκης Νοεμβρίου – Δεκεμβρίου 17.

Είδος πολυτελείας τα ναρκωτικά στην Θεσσαλονίκη.
Πολλαπλές συλλήψεις εθισμένων στα ναρκωτικά για μικροκλοπές. Η Αστυνομία ανακάλυψε μετά από έρευνα ότι έχει αυξηθεί απότομα η τιμή των ναρκωτικών με αποτέλεσμα να μη μπορούν να πάρουν τη δόση τους.

Γιατί η Meryl Streep κάλεσε εξορκιστή στο σπίτι του Steven Spielberg;
«Τις περισσότερες φορές μιλάγαμε για το πώς το σπίτι του ήταν στοιχειωμένο και εάν ήξερα κάποιον που κάνει εξορκισμούς. Φυσικά και το έκανα, του βρήκα έναν παπά» δήλωσε χαρακτηριστικά η Streep.
!!!
Εξαφανισμένοι πρόσφυγες από στρατόπεδα συγκέντρωσης
Νέο κύμα φυγής έχει δημιουργηθεί από πρόσφυγες στους οποίους είχε δοθεί καταφύγιο στα στρατόπεδα συγκέντρωσης γύρω από τη Θεσσαλονίκη. Μαρτυρίες συγγενών τους λένε ότι η εξαφάνιση πολλών από αυτών δε βγάζει νόημα. Η αστυνομία πιστεύει ότι απλά προσπαθούν να «διαφύγουν» σε άλλες Ευρωπαϊκές χώρες.
!!!
Συμμαχία ξενοδόχων της Θεσσαλονίκης με το Taxiway
Μία νέα συνεργασία που θα διευκολύνει τους επισκέπτες της πόλης να οργανώσουν καλύτερα τις μετακινήσεις τους, να εξοικονομήσουν χρόνο και να μειώσουν το κόστος του ταξιδιού τους, δρομολογεί η Ένωση Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης με το συνεταιρισμό ραδιοταξί TAXIWAY.
Η TAXIWAY θα διαθέσει στα συνεργαζόμενα ξενοδοχεία tablets ipad προκειμένου να γίνονται αυτομάτως οι κλήσεις ταξί για τους πελάτες τους, θα γίνεται έλεγχος της διαδρομής σε περίπτωση που οι επιβάτες έχουν παράπονα, ενώ οι οδηγοί ταξί θα παραλαμβάνουν τους επισκέπτες των ξενοδοχείων από το αεροδρόμιο “Μακεδονία” με ειδικά ραντεβού, χωρίς έξτρα χρέωση.»
!!!
Αυξημένος αριθμός επιθέσεων, μικροσυμπλοκών και δολοφονιών
Με μεγάλο προβληματισμό η Αστυνομική διεύθυνση Θεσσαλονίκης ανακοινώνει πως οι «κακόβουλες» ενέργειες έχουν αυξηθεί τους τελευταίους μήνες στην πόλη της Θεσσαλονίκης. Αυτό που προβληματίζει ιδιαίτερα είναι ότι σε αρκετά από τα περιστατικά έχουν εμπλακεί πολίτες χωρίς καμία προηγούμενη ατασθαλία. Η Αστυνομία ζητά την συνδρομή ψυχολόγων του κράτους για να διερευνήσει το κοινωνικό αυτό φαινόμενο και ευχαριστεί την Αθήνα για την βοήθεια που αποφάσισε να της προσφέρει απλόχερα!
«Η οργάνωση της Διεύθυνσης μας θα βελτιωθεί άμεσα και σημαντικά μετά από αυτό» αναφέρει ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Κεντρικής Μακεδονίας Ταξίαρχος Αθανάσιος Μαντζούκας.
!!!
Αυξημένος αριθμός εισαγωγής σε Ψυχιατρεία.
Ο Σύλλογος Ψυχιάτρων Θεσσαλονίκης αναφέρει πρωτοφανή εισαγωγή συνανθρώπων μας με σημαντικά ψυχολογικά προβλήματα σε δημόσιες αλλά και ιδιωτικές κλινικές. Πολλοί από αυτούς βλέπουν περίεργα «οράματα» ή είναι απλά σε νευρικό κλονισμό. Το βασικό αίτιο φαίνεται να είναι η οικονομική κρίση και η πίεση που νιώθουν οι συνάνθρωποι μας από αυτήν. Έκκληση βοήθειας απευθύνει ο σύλλογος προς τον Δήμο Θεσσαλονίκης και το υπουργείο καθώς δεν έχει αρκετό προσωπικό για να αντιμετωπίσει την κρίση.
!!!
Η σύγκρουση αεροπλάνου με drone είναι χειρότερη για το αεροπλάνο
«Είναι πολύ χειρότερο αν ένα drone συγκρουσθεί στον αέρα με ένα αεροπλάνο από ό,τι ένα πουλί. Στο συμπέρασμα αυτό κατέληξαν οι ερευνητές της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας των ΗΠΑ, οι οποίοι μελέτησαν το ζήτημα και μέσω πειραματικών προσομοιώσεων.
Η μελέτη διαπίστωσε ότι ένα drone μπορεί να κάνει μεγαλύτερη και δυνητικά πιο επικίνδυνη ζημιά από ό,τι ένα πουλί που θα πέσει πάνω στο αεροσκάφος. Πάντως, η έρευνα δεν συμπέρανε -όχι ακόμη τουλάχιστον- ότι η πρόσκρουση με το drone μπορεί να αποβεί μοιραία για το αεροπλάνο. »
!!!
Ο Δήμος Θεσσαλονίκης σας εύχεται καλά Χριστούγεννα!
Με ένα πρωτότυπο τρόπο αποφάσισε ο Δήμαρχος της Θεσσαλονίκης κ. Μπουτάρης να υποδεχθεί φέτος τον Άι Βασίλη. Ένα λαμπρότατο αστέρι κοσμεί το στολίδι της πόλης μας – τον λευκό Πύργο.
Ο Τηλεοπτικός σταθμός «Ε» καλωσορίζει αυτή την ενέργεια με Διθυραμβικά σχόλια. Από την άλλη η δημόσια ΕΡΤ3 κατηγορεί τον Δήμαρχο για λάθος μηνύματα καθώς θεωρούν αυτό το σύμβολο… κάπώς παράταιρο με το πνεύμα του χριστιανισμού και των εορτών!
Η Εκκλησία δεν έχει πάρει ακόμα θέση στο ζήτημα.