Ηράκλειο

Το Ηράκλειο ή  Χάνδακας.

720pΤο Ηράκλειο είναι μία από τις αρχαιότερες πόλεις της μεσογείου,η πλούσια πρωτεύουσα του νησιού, το σταυροδρόμι των εμπόρων και των πολιτισμών.

Κατακλύζεται από αρχαίες ιστορίες για υπερφυσικά τέρατα με ανείπωτες δυνάμεις που καταδειναστέυουν τον σχετικά μικρό πληθυσμό της.

Αυτοκρατορίες έχουν κάνει ασύλληπτους πολέμους προσπαθώντας να κατακτήσουν αυτό το κομβικό σημείο και με αυτό όλη την Κρήτη.

Αρχαίοι Έλληνες, Ρωμαίοι, Βυζαντινοί,Ενετοί,Τούρκοι και Γερμανοί έχουν χύσει πάρα πολύ αίμα μέχρι να κατακτήσουν όλο το νησί και το πολυπόθητο οικονομικό του κέντρο.

Πολύχρονες και σφοδρές πολιορκίες,σταυροφορίες, εξεγέρσεις και σφαγές όλες θεωρούνταν καθοδηγούμενες από τους πραγματικούς εξουσιαστές, τα πλάσματα της νύχτας, αφήνοντας ανεξίτηλα τα ίχνη τους ανά τους αιώνες.

Παρόλα αυτά η ομορφιά του τοπίου και η υπόσχεση του πλούτου και εξουσίας κάνει τους πάντες να υπομένουν τα χτυπήματα της μοίρας εθελοτυφλώντας μπροστά στα σημάδια της αθέατης πραγματηκότητας και όλων αυτών που κρύβονται στις σκιές.