Εισαγωγή

Το Requiem For Greece είναι ένα δια-πολιτιακό ζωντανό παιχνίδι ρόλων βασισμένο στα Chronicles of Darkness και το Vampire: The Requiem (Second Edition) της Onyx Path Publishing. Στο φάσμα των ζωντανών παιχνιδιών ρόλων (LARP) θα ταίριαζε πιο κοντά στα λεγόμενα Nordic Larp. Παιχνίδια που δίνουν αρκετή βάση στην αληθοφάνεια και στην δυνατότητα του παίκτη να ενταχθεί όσο περισσότερο γίνεται στον φανταστικό κόσμο που ζει ο χαρακτήρας του. Παρόλα αυτά, είναι παιχνίδια που δεν υπάρχει νικητής, απλά η ικανοποίηση από τη δημιουργία μίας ιστορίας με βαθιά κοινωνικά και φιλοσοφικά μηνύματα.

Στο Requiem For Greece, ο παίκτης υποδύεται τον χαρακτήρα του θεατρικά και αυτοσχεδιαστικά σε ένα διαμορφωμένο χώρο. Με μόνο οδηγό τις ανάγκες, τους στόχους και τις πεποιθήσεις του χαρακτήρα, οι παίκτες καλούνται να κινηθούν στο πολιτικό σκηνικό που δημιουργείται από τον συνδυασμό αυτών των αναγκών και πεποιθήσεων.

Το Vampire the Requiem είναι ένα παιχνίδι ρόλων. Βασίζεται στον προσωπικό τρόμο και τις δραματικές εξελίξεις των χαρακτήρων που λαμβάνουν μέρος, μέσα σε ένα κόσμο που μοιάζει με τον πραγματικό αλλά πολύ σκοτεινότερο .

To Vampire διαπραγματεύεται σχέσεις βίας, εξουσίας, και την αψήφιση αυτής. Εμπεριέχει ιστορίες επιβίωσης μέσα στην αστική σαπίλα και τα καταγώγια ή τον ρομαντισμό της νύχτας.

Το Vampire έχει να κάνει με το τι πάει στραβά με εσένα και πώς έτσι σχηματίζεται το τέρας που θα γίνεις. Εμπεριέχει δράση, πισώπλατα μαχαιρώματα και την απίστευτη παράνοια που προκαλείται από αυτά. Είναι μια ευκαιρία να ανακαλύψεις το πως θα δρούσες αν δεν χρειαζόταν να κοιτάξεις τον εαυτό σου στον καθρέπτη.

Είναι ένα παιχνίδι για νεκρούς… όπου πρέπει να νιώθεις ζωντανός.

Το VtR είναι βασισμένο στις αντιθέσεις, έχει να κάνει με το πώς θα πορευθεί ο χαρακτήρας ακροβατώντας ανάμεσα στο εκτυφλωτικό άσπρο και το πίσσα σκοτάδι. Παρά το ότι οι χαρακτήρες προσπαθούν να παραμείνουν στην ασφάλεια του γκρίζου.

 

Οι πρώτες νότες μετα-θάνατον (Requiem)